push-to-call

31 юли ∣ 2018

Екип на строителен обект

Нова складова база

Българската компания „Александър Логистикс“ започна изграждането на нова складова база в Казичене. Новият проект включва 2400 кв.м закрити площи и ще се използва за крос докинг, т.е. моментно преразпределение на стоките. Дотук компанията притежава складова база от общо 25 хил. кв.м, от които 8 хил. кв.м закрити складови площи също в Казичене. Инвестицията в сегашното разширение заедно със земята е 1.8 млн. евро, от които 30% са от банково финансиране. Според Цветин Тодоров, един от собствениците на „Александър логистикс“, такава инвестиция се възвръща за около 12 години.

Предназначението на новия проект е крос докинг (от. англ – cross-docking). Това е логистична услуга, при която, когато стоката стигне до базата, се преразпредля и натоварва за дистрибуция директно, без да се складира или задържането на стоките е за много кратък период. Цветин Тодоров уточнява, че практиката, за съхранение на стока на крос док е в рамките на 24 часа. Идеята на тази система е намаляване на разходите за складиране, както и съкращаване на времето за доставка. „За такъв тип база от най-голямо значение е локацията. Не случайно сме избрали Казичене, тъй като е само на 15 минути от центъра на София“, обяснява Цветин Тодоров, един от собствениците на компанията инвеститор.

Фирма „КАРИНЕКС“ ЕООД – Главен Изпълнител

Цялостното изграждане на обекта е възложено на фирма „КАРИНЕКС“ ЕООД – Главен Изпълнител. Компанията има богат опит в изграждането на мащабни индустриални проекти. По план изграждането на обекта е предвиден срок от 6 месеца, като от „КАРИНЕКС“ ЕООД са поели ангажимент обекта да приключи преди края на 2018 г. Строителната площадка беше открита на 19.07.2018 и в момента вече се изпълняват фундаментите за сградата.

Конструкцията на сградата е предвидена да е сглобяема стоманобетонова конструкция, и е възложена за изпълнение на фирма, „Кастело Прикаст“. Предимство на избраната система от сглобяем стоманобетон е, че гарантира най-висока степен на огнеустойчивост на конструкцията, както и изключително бързият монтаж – само 3 дни. Фокусът при този проект е върху енергийната ефективност, както и функционалността на сградата. Инвестициите са в повече изолации, тъй като сградата няма да се отоплява, а от друга страна, ще се използва и максимално дневната светлина, за да се намалят разходите за електроенергия. За оптимална функционалност на сградата са предвидени 15 броя товаро-разтоварни рампи, за които компанията се довери на специалистите в тази област – „ИВКО ИНДУСТРИ“ ООД.

Организации

Не пропускайте

Регистрирайте се в нашия бюлетин, за да получавате специални оферти директно на емайл.