push-to-call

09 август ∣ 2022

Според данни на Националния статистически институт страната ни отбелязва голям ръст в износа през 2022 година, въпреки войната в Украйна и енергийната криза. Продължава нарастването на товарите за износ от България главно към различни европейски дестинации. Голяма част от производителите преминават на денонощен цикъл на производство, което от своя страна налага използване на по-големи складови площи. От друга страна липсата на транспортен капацитет, като обща тенденция, подсилен със сезонните отпуски в транспортните фирми, води до значителни затруднения в регулярността на транспорта и необходимост от складови площи при спедиторските и логистични компании.

За да отговори на новите предизвикателства и като компания, винаги търсеща решения за клиентите си, "Александър Логистикс" започна изграждането на нов cross-docking склад в базата си в Казичене. Той се явява разширение на съществуващия логистичен терминал с нови 3300 квадратни метра. Така общите складови площи ще достигнат близо 15 000 квадратни метра, използвани изцяло за спедиторска дейност, групажи и складова логистика от компанията.

Очаква се новият склад да влезе в експлоатация в началото на 2023 година. В едно с вече изградената фотоволтаична централа фирмата предоставя ефикасни и екологични решения за решаване на транспортно – логистичните предизвикателства.

"Александър Логистикс" разбира колко е важно устойчивото  развитие, както и намаляването на въглеродния отпечатък, който генерира. Затова с всяко свое действие е една от зелените компании, които се грижат за екоклимата на Земята.

Следвайте уебсайта, блогa и LinkedIn страницата, за да разберете повече за иновациите, които "Александър Логистикс" разработва и внедрява в отговор на променящите се нужди на глобалния бизнес и логистика.

Организации

Не пропускайте

Регистрирайте се в нашия бюлетин, за да получавате специални оферти директно на емайл.